[imgBannerHoofd]
MAGAZINE BEDRIJVENGIDS WINACTIES ABONNEREN NIEUWSBRIEF AGENDA CONTACT
MAGAZINE ONLINE
MEDIASPECIFICATIES
Culimaat uit Berlicum wint prestigieuze KIM Design Award met Futuro WIDE

Verbluffend fraai minimalistisch design

Op 22 juni 2009 werd tijdens het KIM Keuken Event in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch voor de achtste maal de KIM Design Award uitgereikt. Deze prijs werd door het vakblad Keuken Interieur Magazine in het leven geroepen voor een bijzonder keukenontwerp dat ook daadwerkelijk bij een consument in Nederland of België is gerealiseerd. Uit de vele inzendingen koos de vakjury vijf genomineerden en uiteindelijk werd het ontwerp van Culimaat-directeur Twan Swanenberg de grote winnaar. De Futuro Wide werd ontworpen en gebouwd voor een bijzonder woonhuis in het Gelderse Puiflijk.Al in de ontwerpfase van dit huis werd duidelijk dat de keuken een prominente plaats zou krijgen binnen de woning. Over de volledige breedte moest de keuken de achterwand gaan vormen die vanuit de woonkamer vol in het zicht zou liggen. De keuken werd ook de overgang van twee niveaus; achterom kan de woning worden betreden via een bijkeuken die weer via een deur in de achtwand in verbinding staat met de keuken. Vervolgens brengen twee treden je op het niveau van de hoger gelegen woonkamer. De achterwand bevat nog een deur, waarachter een ruime provisiekast schuil gaat. Boven de keuken bevindt zich een etage die in open verbinding staat met de woonkamer, deze verdieping is bereikbaar vanuit de bijkeuken.

Cosmic-lijn
Deze keuken, ontworpen op basis van de Culimaat Cosmic-lijn, is een prachtig voorbeeld van minimalistisch design. De achterwand in Amerikaans noten heeft geïntegreerde deuren naar kast en bijkeuken. Door het niveauverschil in de ruimte heeft de keuken een laag zitgedeelte, terwijl de werkhoogte in de keuken op normaal niveau is gehouden. De kasten in het zitgedeelte zijn op maat gemaakt, afgestemd op de afmetingen van de motor van het randafzuigsysteem en de trap naar het kookgedeelte. Voor deze keuken werd speciaal 2,5 cm breed fineer gemaakt; de handgrepen van kasten en deuren zijn op één lijn geplaatst. Dat betekent dat de keuken perfect moet zijn uitgelijnd. Een dergelijke strakke vormgeving maakt de afwerking in de details extra moeilijk. De spoelbak is vervaardigd uit Corian. De keuken is verder voorzien van een inductie kookplaat, randafzuigsysteem op werkblad, een stoomoven-combi, magnetronoven, side-by-side koel/vriessysteem, vaatwasser en Quooker-combi.

Voldoening
Culimaat-directeur en ontwerper van de Futuro WIDE Twan Swanenberg is blij met de uitverkiezing van zijn ontwerp. “Natuurlijk hoop je een dergelijke Award te winnen, zeker als je tot de vijf finalisten hoort. Als je dan echt tot winnaar wordt uitgeroepen geeft dat een heleboel voldoening. Wij zijn al jaren bezig met het ontwikkelen van onze Cosmic-lijn, waartoe ook de winnende Futuro WIDE hoort.” Twan Swanenberg praat over zijn visie, zijn passie voor vorm, voor mooie, duurzame materialen, zijn oog voor detail en perfecte afwerking. “Wij streven altijd naar perfectie”, zegt hij. “We denken heel goed na over wat we willen maken. Alles moet kloppen, tot in het kleinste detail. En moeten we om dat te bereiken het wiel opnieuw uitvinden, dan doen we dat! Het ontwikkelen van een complete keukenlijn kost veel energie, tijd en geld. Het winnen van een prijs als de KIM Design Award betekent voor mij en voor het hele Culimaat-team een blijk van erkenning. Ook anderen zien dat we hier in Berlicum heel goed bezig zijn en dat is een bijzonder prettig gevoel!”


Culimaat
De Enst 7
Tel: 073-5039060
Fax: 073-5034359
info@culimaat.nl
www.culimaat.nl
Terug
Copyright © 2004 FK media b.v.  - Website: Guido van Herten  -  Disclaimer