De leukste autovakanties dichtbij huis

Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming dichtbij huis? Dan is dit blog jou op het lijf geschreven, want in dit blog lees je de leukste vakantietips voor binnen- en buitenland. 

Waarom een vakantie dichtbij huis?

Om te genieten van een heerlijke vakantie is een reis met het vliegtuig geen vereiste; ook dichterbij huis zijn er prachtige bestemmingen waar je kunt genieten van zon, zee, strand, cultuur en heerlijk eten en drinken. Een belangrijk voordeel van een vakantie dichtbij huis, is dat je weinig tijd kwijt bent aan de reis en dus optimaal gebruik kunt maken van de tijd die je hebt. Zit je met een beperkt aantal vakantiedagen of een druk schema, maar wil je toch even het gevoel hebben dat je er even echt uit bent geweest? Dan is een vakantie dichtbij huis de perfecte oplossing! Zo kun je even helemaal tot rust komen, zonder dat dit je al te veel tijd kost. Je moet alleen nog wel even de juiste bestemming kiezen. Hieronder lees je de leukste tips voor een vakantie dichtbij huis.

De beste tips voor een vakantie dichtbij huis 

Zoals hierboven beschreven, zijn er ook in en nabij Nederland prachtige vakantiebestemmingen die absoluut het bezoeken waard zijn. Hieronder worden een aantal van de leukste bestemmingen toegelicht. Wil je een nachtje er tussenuit? Dan is een citytrip naar Delft een absolute aanrader! Op een klein uurtje rijden vanaf Utrecht vind je deze historische stad waarin ontzettend veel te zien en te beleven is. Overnachten doe je in een van de vele Delft hotels met centrale ligging, zodat je in no time in het centrum van deze bijzondere stad bent. Maak een wandeling langs de historische panden gelegen aan de oude grachten, beklim de Nieuwe kerk, bezoek het Vermeer Centrum of ga lekker shoppen in een van de vele bijzondere boetiekjes. 

Keulen

Heb je een weekend lang de tijd? Breng dan absoluut een bezoek aan de mooie stad Keulen. in Duitsland vakantie vieren is altijd een goed idee, hoe kort of lang ook! Zeker in de stad Keulen is veel te zien en te beleven. Bezoek de Dom, maak chocolade in het Chocolademuseum, maak een prachtige wandeling langs de Rijn, ga lekker winkelen in de Hohe Strasse en geniet van heerlijk eten en drinken in één van de gezellige cafés en restaurants. 

 

Brussel

Op nog geen twee uur rijden van Utrecht bevindt zich de Belgische hoofdstad. Hier kun je het Koninklijk Paleis bewonderen, de Kunstberg en botanische tuin bezoeken, uitgebreid shoppen en natuurlijk genieten van echte Belgische wafels bij Gaufres.