Maak gebruik van screens voor je huis!

Wanneer je over een huis beschikt met erg veel ramen, zul je van de zomer merken dat er erg veel natuurlijk licht naar binnen zal schijnen. In vele situaties is dit erg mooi en komt dit goed van pas, maar is het soms ook vervelend wanneer je liever een moment voor jezelf wilt hebben. Een huis met veel ramen zorgt voor natuurlijk licht dat de gehele dag in huis zal schijnen, maar komt het helaas ook voor dat vele mensen hierdoor constant naar binnen kunnen kijken en jij je hierdoor erg bekeken voelt. Soms is het natuurlijk ook fijn om gewoon een moment voor jezelf te hebben, maar wil je ook niet direct alle ramen dicht doen met de gordijnen naar beneden. Wanneer je nu een juiste afweging wilt maken tussen zonlicht en schaduw, hetzelfde als privacy en de mogelijkheid om naar buiten te kijken, zou je gebruik kunnen maken van screens!

Wat zijn screens?

Wanneer je beschikt over erg veel ramen en je op ieder moment van de dag zou willem bepalen of je nu kiest voor de zon of voor de schaduw, kun je gebruik maken van screens. Screens zijn zonwerende doeken en houden deze warmte en lichtschitteringen van de zon tegen. Met het gebruik van screens kun je dus ongestoord televisie kijken of werken achter een scherm, zonder dat je last hebt van invallend licht op het scherm en zul je bovendien een groot deel van de warmte buiten de deur houden. Verder creëer je met screens meer privacy in de woning, waardoor niet iedere voorbijganger de mogelijkheid heeft om naar binnen te kijken. Je zult vaker een momentje kunnen hebben voor jezelf, wat ook geldt voor in een terrasoverkapping, waar de screens zorgen voor een extra beschutte plek.

Verschillende functionaliteiten van de screens

De screens hebben verschillende functionaliteiten en heeft de kleur van de screens hier al een enorme invloed op. Donkere screens laten doorgaans minder licht en warmte door dan de lichtere doeken. Een licht doek weerkaatst daarentegen het zonlicht, waardoor het ook niet direct zal zijn dat het alsnog enorm warm wordt in de woning. Tijdens het zomerseizoen is het vooral ideaal dat de woning koel blijft en je daadwerkelijk verkoeling kunt zoeken in huis, in tegenstelling tot dat het ook in huis erg warm is en je hier, net als buiten tijdens de zeer warme en droge dagen, enorm veel zult zweten. De screens zijn er zowel in verschillende kleuren als in verschillende maten te verkrijgen, waardoor je altijd zult beschikken over op maat gemaakte screens die voldoen aan al jouw eisen!