Mijn excellente verbouwing

Zoals jullie misschien al uit mijn eerdere blogs hebben begrepen hou ik van excellent leven en wonen. Stijl, klasse en kwaliteit zijn erg belangrijk voor mij. Bij de keuzes die ik maak houd ik daarom deze waarden in mijn achterhoofd. Deze zomer besloot ik mijn huis een kleine verbouwing te geven aan de hand van deze maatstaven. Lees in deze blog hoe ik dat aanpakte!

Tijd voor verandering

Ik woon nu al ruim 10 jaar in mijn huidige huis. Het is een echt pareltje, een jaren 30 huis in een rustige straat. Ik woon hier met veel plezier maar ik heb al een aantal jaar niks meer veranderd aan het huis. Het is tijd voor verandering! Deze zomer had ik geen vakantieplannen dus ik besloot mijn tijd en geld in een verbouwing van mijn huis te steken.

Goed advies is goud waard

Als eerste ging ik rond de tafel zitten met een binnenhuisarchitect. Hij kon mij namelijk alles vertellen over de huidige trends in woninginrichting. We besloten de hal, badkamer en zolderkamer aan te pakken. Dit zijn de ruimtes waar ik het liefst verandering in zie. Samen stelden we een kleurenschema op wat de basis van mijn nieuw thuis zou worden. We kozen voor pastelkleuren, gecombineerd met hout. Dit creëert een rustige en aangename sfeer.

De badkamer

Ons grootste project was de badkamer. In mijn oorspronkelijke inrichting was dit een minimalistische en witte badkamer, passend bij de stijl die ik had toen ik 10 jaar geleden in dit huis ging wonen. We besloten een ouderwetse badkuip op pootjes te plaatsen, centraal in de badkamer. De muren bekleden we met zacht gele tegels, en er komt een grote wasbak met spiegel in. Wat betreft verwarming had mijn architect een uitstekend idee: we zouden gaan voor infrarood panelen. Deze duurzame, stijlvolle en effectieve manier van verwarmen sprak mij erg aan! Uiteindelijk besloot ik ook in de woonkamer voor dit type verwarming te gaan.

Van opslag naar leefruimte

Toen was de zolder aan de beurt. We besloten licht te creëren door een groot raam bij te plaatsen. Ik had niet verwacht dat dit zo een groot effect zou hebben! Ik herken mijn zolder helemaal niet meer terug. We verwijderden de vloerbedekking en er kwam een mooie houten vloer tevoorschijn. Waar het eerst alleen een opslagplek was voor spullen die ik niet nodig had, heb ik er nu een gezellig kamertje van gemaakt waar gasten kunnen logeren.

De hal, eerste indruk van je huis

Over de hal zei mijn architect: “De hal is dé plek om je gasten een eerste indruk te geven van je huis”. En ook voor jezelf, als je je huis betreedt kom je als eerste in je hal. We besloten de muur opnieuw te verven in crème wit, hingen een houten kapstok op en aan de andere muur hingen we grote, roestvrij stalen fotolijsten met vakantiefoto’s. Zo krijgen bezoekers meteen een indruk van wie er in het huis woont, en word ik zelf bij thuiskomst herinnert aan deze mooie vakanties.