Regendouche

Regendouche: beter dan een normale douche?

Wanneer men denkt aan luxe en genieten, denkt men al snel aan een regendouche. Dat is een hele grote douchekop, die het water als het ware uit de douchekop laat vallen in plaats van spuiten. Dat wist je natuurlijk al. Is een regendouche echter daadwerkelijk zo luxe als men denkt? Ik neem het in deze blog onder de loep. Eerst heb ik het over het gevoel van een douche, daarna de uitstraling, en ten slotte het soort regendouche dat je kan kiezen, namelijk inbouw of opbouw. Hopelijk kun je zo tot een beslissing komen of je er een wil of niet.

Gevoel

Sommige mensen hebben liever het gevoel dat de douche je masseert. Deze mensen hebben dus de voorkeur voor het niet hebben van een regendouche, maar een massage of reguliere douche. Echter is het zo dat die harde stralen bovenop je hoofd eigenlijk helemaal niet goed voor je zijn. Een massagedouche is wel goed als hij op bepaalde spiergroepen gericht staat. Echter een reguliere douchekop hard zetten is niet zo goed voor je lichaam. Het is dus eigenlijk juist beter om een regendouche te nemen om het water rustig op je te laten vallen. Dit is de meest natuurlijke wijze van douchen.

Uitstraling

Het andere wat belangrijk is naast het gevoel bij het douchen, is de uitstraling van je badkamer. Ook als je wilt gaan voor een strakke badkamer, kun je beter een regendouche nemen. In het onderstaande deel vertel ik je meer over verschillende soorten regendouches en wat ze doen met de uitstraling van je badkamer. Om de uitstraling van je badkamer verder te bevorderen kun je een badkamermeubel kopen bij Douche Concurrent. Deze meubels hebben ook een luxe uitstraling en zorgen ervoor dat jouw badkamer er zo strak mogelijk uitziet. Natuurlijk beschikken ze ook over andere stijlen voor je badkamer.

Soort regendouche

Er zijn dus verschillende soorten regendouches. Zo zijn er opbouw en inbouw regendouches. Wat is het verschil? Een opbouw douche wordt gemonteerd zoals een normale douche, en aan dezelfde waterleiding vastgemaakt. Een inbouw regendouche wordt weggewerkt in het plafond of muur. Deze laatste vorm van douche vereist meer werk en kost meer geld, maar het uiteindelijke resultaat is veel strakker. Het is aan te raden om een opbouw regendouche te nemen als er al een heel douchesysteem hangt. Wordt de badkamer gerenoveerd of de hele douche moet opnieuw, dan is een inbouw het mooiste. Hopelijk ben je na het lezen van deze blog wijzer geworden over de regendouche.