De voordelen van Ledstrips in huis

Wanneer je binnenkort gaat verhuizen of verbouwen is het slim om een lichtplan op te stellen. Dit kan je gemakkelijk zelf doen of uitbesteden. Wanneer je met een lichtplan begint is het slim om in kaart te brengen wat voor soort verlichting je wilt en op welke plek. Houdt hier altijd rekening mee met de lichtinval door de ramen.

Ledstrips zijn milieuvriendelijk

Overstappen op ledverlichting is goed voor het milieu. Dit komt doordat het verbranden van fossiele brandstoffen zoals aardgas en kolen om elektriciteit op te wekken veel milieuvervuiling veroorzaakt. Dit komt doordat er tijdens dit proces een grote hoeveelheid CO2 wordt uitgestoten. Hoe minder elektriciteit de lamp verbruikt, hoe minder fossiele brandstoffen er worden verbrand om elektriciteit op te wekken en hoe minder CO2-uitstoot. Het stroomverbruik van Ledlampen kan tot wel 90% worden verminderd, waardoor het minder belastend is voor het milieu. Bovendien zijn ledlampen gemakkelijker te recyclen. Door de lamp gratis terug te brengen naar het een recyclepunt, kunnen de materialen die voor de lamp zijn gebruikt worden hergebruikt. Dit betekent dat het chemisch afval dat wordt gegenereerd door andere lampen wordt verminderd, wat ook leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

Gemakkelijk te installeren

Ledstrips zijn gemakkelijk te installeren en daardoor gemakkelijk in gebruik. Het is daarnaast ook niet moeilijk om de ledstrips achteraf te verwijderen. Doordat de ledstrips flexibel zijn kan je deze gemakkelijk over langs, onder en boven installeren. Ledstrip kopen doe je daarnaast gemakkelijk online.

Ledstrips flikkeren niet

Spaarlampen of fluorescentielampen worden tientallen of honderden keren per seconde in- of uitgeschakeld. Meestal is dit niet echt zichtbaar, maar vooral bij lampen die het einde van hun levensduur hebben bereikt, zijn ze met het blote oog te zien. Zelfs als het niet echt zichtbaar is, is het proces vermoeiend. Het LED-lampje knippert niet en blijft aan. Dit is prettiger voor de ogen en bevordert de concentratie. Het is daarom slim om ledstrips te gebruiken in bijvoorbeeld studeerkamers of werkkamers. Ook op kantoren wordt vaak ledverlichting gebruikt.

Ledstrips kunnen tegen een stootje

Ledstrips zijn ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld de trap. Het is hierbij belangrijk dat je rekening houdt dat de verlichting tegen een stootje kunnen. Ledstrips op de trap worden soms blootgesteld aan stof en/of stoten. Daarom is het belangrijk om een ledstrips te kiezen die tegen een stootje kan. Daarnaast zijn ledstrips uitermate geschikt voor de trap omdat je ze gemakkelijk kan verwijderen en kan vervangen of (laten) maken. Dit zorgt voor meer gemak.