Leuke cadeaus voor de kerst

De periode van de feestdagen komt er weer aan en daarmee is ook de periode om cadeaus te kopen weer aangevangen. Elk jaar begint het riedeltje weer en elk jaar vind ik het voor dezelfde personen ook weer moeilijk om met een leuk cadeau te komen. Zodoende heb ik dit jaar voor elk persoon een lijst met mogelijke cadeau gemaakt. Daarmee kon ik met een gerust hart de aankopen starten dit jaar. In deze blog geef ik voorbeelden van leuke kerstcadeaus.

Voor mannen

Voor mannen vind ik het eerlijk gezegd elk jaar het moeilijkste om een leuk cadeau te verzinnen. Natuurlijk heb je een aantal cadeaus die altijd wel geschikt. Een lekker flesje parfum wordt bijvoorbeeld door elke man wel leuk gevonden. Parfum is echter ook erg persoonlijk en je moet maar precies weten van welke geur die persoon houdt. Een after-shave heeft vergelijkbare problemen, wamt ook deze hebben vaan een geurtje. Producten die een dergelijk probleem niet hebben zijn een riem, een portemonnee en sokken. Zulke cadeaus kunnen echter ook als minder persoonlijk worden ervaren. Zodoende probeer ik altijd de bedenken wat voor persoon iemand is en dan een cadeau te bedenken wat daarbij of bij een hobby past.

De globetrotter

Voor iemand die veel reist, is het bijvoorbeeld leuk om een leren paspoorthoesje te geven of een pashouder.

De minimalist

Een leren notitieboekje of een mooie pen zijn voorbeelden van cadeaus die bij een minimalist passen.

Voor vrouwen

Voor vrouwen vind ik het vaak makkelijker om een leuk cadeau te bedenken. Bij cadeaus voor vrouwen is er echter vaker het gevaar dat het cadeau een beetje standaard is zoals een parfum, een sieraad of make-up. Ook hier is het dus weer handig om kort voor jezelf te bedenken wat die persoon graag doet.

De keukenprinses

Vindt ze het bijvoorbeeld heel leuk om te koken, dan zou je bijvoorbeeld een quichevorm, een pastamaker, een gecoat tafellinnen of een deegroller met patroon kunnen kopen.

De doe-het-zelver

Als iemand net haar eerst huisje heeft gekocht en zodoende veel aan het verven is of allemaal kasten in elkaar aan het zetten is, is het leuk om iets te kopen dat in dit nieuwe huis past. Misschien is het leuk een vakantiefoto van die persoon groot uit te laten printen. Of misschien is een zonnestoel handig waar diegene tussen het klussen door even in kan uitrusten. Meestal wordt het ook heel erg gewaardeerd om gewoon een dagje zelf te komen helpen in het huis en deze persoon met een lekkere maaltijd te verrassen en vervolgens die avond lekker een filmpje samen te kijken.