De zomer is alweer bijna voorbij

Je zou het misschien niet zeggen maar het schiet alweer op met de zomer en de herfst komt er aan. We zijn dit jaar niet verwend met tropische stranddagen en veel zonne-uren maar het was een wisselvallige zomer. Begin juni was het een korte periode droog en zonnig weer maar toen de meeste schoolvakanties begonnen in de maand juli belandde de zomer in een flinke dip. Veel kampeerders hebben dat geweten, met veel wateroverlast in sommige delen van ons land. De thuisblijvers hebben zich in de afgelopen periode massaal gestort op het klussen in en om het huis. Blijkbaar zijn we nog steeds niet klaar met klussen. Ook nu de pandemie op z’n retour is hebben we het klusvirus nog steeds te pakken. Zowel in huis als in de tuin worden er nog steeds flinke verbouwingen gedaan. De bouwmarkten en de klusbedrijven hebben het er aardig druk mee.

Nieuwe bestrating in je tuin

Veel mensen kiezen ervoor om hun tuin opnieuw aan te leggen. Wat we steeds meer gaan zien zijn houten vlonders als terras in plaats van de traditionele bestrating. Ook in de keuze van de houtsoort zijn veel mogelijkheden. De traditionele hardhouten vlonders worden nog steeds veel gekozen. Maar het steigerhout is in opkomst. Steigerhout geeft een mooie en robuuste uitstraling aan je terras. steigerhout kopen kan je gewoon bij de bouwmarkt doen. In de bouwmarkten is er zoveel keuze dat je het bijna niet kunt wachten om ermee aan de slag te gaan. Neem eens een kijkje in de bouwmarkt en laat je verrassen door het aanbod.

Ook in de herfstmaanden van je houten terras genieten

Vanaf het najaar zitten we allemaal massaal binnen voor de televisie of achter de computer. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om ook in de donkere maanden in je tuin of op je terras te genieten. Wat dacht je van een warmtelamp en leuke verlichting. Bij droog maar koud weer kan je met wat kleine aanpassingen toch heerlijk buiten genieten van je tuin. Wellicht dat je al een veranda hebt. Dan weet je hoe prettig dit is om er in de winter in te zitten. Als je nog geen veranda hebt, is het zeker de moeite waard om hier eens goed over na te denken. Een veranda is misschien een beetje valsspelen, want je zit niet volledig buiten. Maar je kunt in een veranda in de winter echt heerlijk vertoeven. Hoe lekker is het om op deze manier van de lange donkere avonden te genieten.