Eten in stijl

Waarschijnlijk heb je, net als iedereen, wel wat servies in huis. Je hebt nu eenmaal borden
nodig om van te kunnen eten en glazen en mokken nodig om uit te kunnen drinken.
Uiteraard maakt het hebben van bestek het nuttigen van een maaltijd ook een stuk
makkelijker. Als je gewoon een normaal avondje thuis aan het eten bent, dan is het niet zo
gek dat je niet zoveel moeite stopt in het bijzonder opmaken van de tafel. Toch is het leuk
dat wanneer je gasten hebt, je de tafel op een feestelijke manier kunt aankleden. Er zijn een
aantal serviesstukken die je etentje meteen een hele luxe uitstraling geven, maar die je
misschien wel niet zomaar zelf in huis hebt. Ben je benieuwd met welk soort servies je echt
indruk maakt op je gasten? Lees dan even verder.

Luxueus het eten serveren

Ten eerste is het leuk om te weten dat je veel meer kunt doen met de presentatie van het
eten dan je denkt. Waarschijnlijk heb je geleerd dat het niet zo netjes is om de pannen
zomaar op tafel te zetten, maar dat je de borden in de keuken al opmaakt voor je gasten.
Toch kan dit werk je bespaard blijven, terwijl je dan niet inlevert op de luxe van het etentje.
Warme groenten en warm vlees kun je namelijk heel feestelijk serveren op tafel in een
dekschaal. Dekschalen zijn vaak wat groter zodat je er veel eten in kunt bewaren, wat ervoor
zorgt dat de dekschaal een echte eyecatcher op je gedekte tafel wordt. Vaak zien
dekschalen er heel klassiek en stijlvol uit, maar je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen voor je
favoriete ontwerp. Begin je het etentje met een soepje? Dan kun je dit mooi opdienen in een
soepterrine. Ook dit stuk servies is heel stijlvol en komt vaak in een klassiek tintje. Tot slot
kun je, wanneer je dessert bestaat uit meerdere, kleine hapjes of wanneer je iets voor bij de
koffie wilt serveren, kiezen voor een etagère. Op deze manier kun je op een stijlvolle manier
je hapjes op meerdere verdiepingen serveren. Met deze drie klassieke serviesstukken ziet je
tafel er niet alleen een stuk luxer uit, maar bespaar je jezelf ook veel tijd in de keuken met
opscheppen.

De puntjes op de i

Er zijn nog een aantal kleine dingen waarmee je echt het puntje op de i van je bijzondere,
luxe etentje zet. Zo kun je bijvoorbeeld de aankleding van je tafel een luxe tintje geven
wanneer je een tafelloper gebruikt. Op deze manier wordt niet de hele tafel in dezelfde kleur
bedekt, maar accentueer je de serviesstukken die op het midden van de tafel worden
geserveerd. Een ander bijzonder serviesstuk om aan te schaffen is de kreeftenset. Het eten
van kreeft is vaak al een hele delicatesse, maar het is nog specialer wanneer je de kreeft
met een speciale kreeftenset kunt openbreken en opeten. Als het etentje bijna voorbij is, is
het leuk om te beschikken over een barset. In een barset kunnen bijvoorbeeld een
whiskykaraf met whiskyglazen zitten, maar je kunt ook kiezen voor een champagne-emmer
met champagneglazen. Op deze manier sluit je het etentje feestelijk af in een luxe stijl. Met
deze kleine toevoeging aan serviesstukken heb je binnen een handomdraai je etentje een
hele luxe tint gegeven.