Gamen

Waar je op moet letten bij het gamen

Gamen is tegenwoordig zo’n beetje de grootste hobby die er is. Bijna iedereen gamed wel is, en een grote groep mensen doet het zeker elke dag. Het is dan ook echt een perfecte hobby. Je kan het doen vanaf de bank of vanuit je bed. Er zijn spelletjes voor op je mobiel die je overal kan spelen, en als je thuis komt kan je op je pc weer andere spellen spelen. Gamen is een ontzettend laagdrempelige hobby. Iedereen kan het doen, en je hebt er bijna niks voor nodig. Er zijn goedkope of gratis spelletjes die je op alles kan spelen, en dat doet iedereen dus ook. Maar door deze grote hype over al de spellen, is er weinig oog voor de problemen die erbij komen. En nou is het niet dat deze problemen heel groot zijn, maar soms is het wel belangrijk dat je er even op let. Daarom zou ik toch graag even proberen een paar mensen hier op attent te maken. Zodat het misschien een positieve invloed kan hebben op hun game ervaring! 

Geef niet teveel geld uit

Een probleem waar eigenlijk niemand veel van op kijkt, maar wel veel gebeurt. Online geld uitgeven is een heel ander gevoel dan in het echt geld uitgeven. Of als je ergens aan het shoppen bent. Op een spel voelt het veel minder als geld uitgeven, en gaat het dus een stuk makkelijker. Voor je het weet ben je al flink de kosten omhoog aan het jagen, zonder dat je het goed door hebt. Voor de ouders onder ons, let ook goed op je kinderen. Vooral bij een jong publiek is het makkelijk om snel geld uit te geven aan hun favoriete spelletje. Maar niet alleen de in game aankopen kosten veel geld. Ook bijvoorbeeld de consoles waarop je speelt kunnen een hoop geld kosten. Al zijn deze consoles vaak wel een goede investering, omdat je ze lang kan gebruiken. Met een game pc bijvoorbeeld kan je jaren mee door. Zo kan je het dus zien als een investering. Maar let wel op dat je daarmee niet doorslaat.

Vergeet niet te bewegen

Hoe leuk het gamen ook is, vergeet niet af en toe even naar buiten te gaan om wat beweging te krijgen. Dit is goed voor zowel je geest als voor je lichaam. De hele dag achter een schermpje is niet goed voor je hoofd of voor je lichaam. Het belangrijkste is het tevens wel voor je lichaam. Elke dag voor te lange tijd stil zitten kan voor gezondheidsproblemen zorgen. En dit is makkelijk te voorkomen als je gewoon elk uur even opstaat, en elke dag even een rondje gaat lopen. Zorg er voor dat je simpelweg niet te lang achter elkaar stil zit, en dan zal het allemaal goed komen!