Excellent blijven leven met een rollator

Heb je behoefte aan meer ondersteuning tijdens het lopen, maar wil je toch excellent en stijlvol blijven leven? Ben je (tijdelijk) slecht ter been maar wil je geen rolstoel zolang het niet hoeft? Dan is de rollator de perfecte oplossing.

Waarom een rollator?

Rollators zijn ontzettend vernuftige uitvindingen. Bij de meeste modellen wordt er zelfs rekening gehouden met de dikte van de banden en of ze wel genoeg schok opvangen. Ook hebben de meeste rollators hendeltjes aan de handvaten om mee te kunnen remmen, een belletje om mensen te waarschuwen en een boodschappenrekje of afsluitbaar tasje aan het stuur. Maar veruit het slimste eraan is de mogelijkheid om hem als stoel te gebruiken. Het tussenstuk tussen de twee handvaten dient bij veel rollators namelijk ook als een krukje. De rugsteun is vaak ook al ingebouwd. Natuurlijk moet je de rollator hiervoor wel op de rem zetten, maar dat is zo gebeurd.

Waar denk ik aan?

Bij het aanschaffen van een rollator zijn er een aantal dingen die het overwegen waard zijn. Is je rollator bijvoorbeeld voor dagelijks gebruik, of voor extra comfort, af en toe? Wil je een rollator die er vooral mooi uitziet, of eentje die enkel doet waar hij voor gemaakt is? Doe je er vaak boodschappen mee, ga je lange afstanden lopen, wil je je krukken ook kunnen vervoeren? Dit zijn allemaal vragen die, als je ze eenmaal voor jezelf beantwoord hebt, het uitzoeken van een rollator een stuk makkelijker maken. Er zijn namelijk verschillende maten (XXL is de grootste), reisrollators, rollators met extra dikke banden, noem zo maar op.

(Tijdelijk) slecht ter been zijn hoeft dus helemaal niet te betekenen dat je niet meer excellent kan leven. Met de hulp van een rollator kan je gewoon door blijven lopen en toch voldoende ondersteuning en de mogelijkheid om te zitten hebben waar nodig. De tasjes en stokkenhouder, plus het ding zelf, maken het leven kortom gemakkelijk, of zal ik zeggen, excellent!