plaids

Zo blijf jij excellent warm deze winter!

Nu de feestmaand december weer voorbij is, staat de kille januari voor de deur. Aan de ene kant een maand van goede voornemens, maar ook een die vaak voor teleurstelling zorgt. Omdat je na oud en nieuw toch een grote verandering verwacht te voelen en dit vaak niet het geval is, omdat je na een week alweer je goede voornemens doorbroken hebt, of simpelweg door de winterdip. Deze hakt er vanaf januari vaak pas écht goed in, omdat de warmte en gezelligheid van kerstlichtjes en gezelligheid weer voorbij is maar het buiten nog steeds grijs en grauw wordt. Hier dus de beste tips om de komende wintermaanden door te komen zonder teleurstelling!

Verlicht je leven

Wat winterdips en depressies vaak een enorme schop in de rug geeft, is het gebrek aan licht in de wintermaanden. Het wordt later licht en eerder donker, waardoor je vooral als je lange dagen werkt soms hele dagen gaat zonder licht te zien. Hierdoor ziet alles er grijs en grauw uit, en missen we een dosis aan vitamine D wat voor vermoeidheid kan zorgen. In december wordt dit nog wat verheven door alle kerstverlichting die de feestdagen meebrengen, en het vrolijke vuurwerk met oud en nieuw. Als al die gezellige versiering weer worden opgeborgen kan dat een enorme veel invloed hebben op je stemming. Hang in januari dus juist extra veel lichtjes op, steek ’s avonds kaarsjes aan en probeer op je werk in je pauze even naar buiten te gaan – ook al is het koud, het licht zal je écht goed doen!

Blijf warm!

Vaak hebben we het tijdens de winter eigenlijk veel te koud zonder dat we het doorhebben. Doordat we afgeleid zijn of misschien soms zelfs uit luiheid vergeten we ’s morgens sokken aan te doen, of willen we niet helemaal naar boven lopen voor een vest. Maar kou lijden is hartstikke slecht voor je gezondheid, en als je buiten bent word je er ook nog eens ontzettend chagrijnig van. Zorg dus dat je jezelf goed inpakt! Een extra shirt onder je trui, handschoenen, sjaals en mutsen – het lijkt veel moeite, maar uiteindelijk is het altijd alleen maar fijn. Trakteer jezelf thuis op een kopje warme chocomel of een potje thee, investeer in mooie plaids van Ookinhetpaars.nl die je huis gezelliger maken én je warm houden en kook wat uitgebreider voor jezelf met rijke smaken en kruiden die je verwarmen.