houtgestookte zwembadverwarming

Zwemmen in Zwitserland

Voor de liefhebbers van excellent leven en wonen, moet je natuurlijk ook excellent vakantie vieren. De vakantie tip die ik voor jullie heb, is om de winter niet te onvluchten door naar een heter land te gaan, maar juist de winter omarmen. Alleen niet thuis. Hoewel je nu denkt; ja dag, kan ik je misschien wel overtuigen met mijn verhaal over een prachtig berglandschap, met een zwembad met houtgestookte verwarming.

Vakantie plannen.

Ja, ook ik wilde het liefst in de winter naar de Canarische Eilanden, heerlijk op het strand met een cocktail liggen, of op Bonaire in het zonnetje zitten. Meer dan dertig graden, zonnen, bruin worden, zwemmen, de bikini weer uit de kast halen, heerlijk. Mijn ouders doen het, mijn collega’s…maar, na een of twee heerlijke weken kom je terug in een land van nul graden, regenbuien, en boodschappen doen op de fiets. Een harde tegenvaller. Ik begrijp zeker dat je even weg wil uit dit verschrikkelijke kikkerlandje, maar de realiteit wordt er alleen maar erger op, en je gaat zo opzien tegen terug naar Nederland komen, dat het je vakantie gaat beïnvloeden. Daarnaast ga je zodra je terug bent de vakantie juist weer verheerlijken, waardoor je je verblijf nu in Nederland alleen maar zwaarder voor jezelf maakt. Waarom doen we dit onszelf aan? Zo’n grote verandering van omgeving en klimaat is zwaar voor het lichaam, en de emoties. Dus ik besloot eens wat anders te doen.

Zwitserland.

Ik boekte een heerlijke vakantie naar Zwitserland in de winter, waar ik in plaats van ging zonnen, ging skieën! Haardvuur, chocomel, en lagere temperaturen dan in Nederland. Het toppunt was voor mij de jacuzzi met een houtgestookte zwembadverwarming erin met een uitzicht op het besneeuwde berglandschap. Een van de meest ontspannende dagen die ik ooit heb gehad. Eenmaal terug in Nederland, viel het weer me best mee! Soms hadden we zelfs zon, en ik werd niet ziek want mijn lichaam was gewend geraakt aan de kou. Een van de mooiste dingen vond ik dat ik natuurlijk niet het klimaat kan aanpassen, maar wel mijn leefomgeving. Ik heb dus thuis in mijn eigen achtertuin deze zomer een zwembad met verwarming laten plaatsen. Ik kan er namelijk niet voor zorgen dat het in de winter hier 30 graden is zoals in Gran Canaria. Ik kan wel zorgen dat het in de winter hier net zo behaaglijk en romantisch is, als Zwitserland. Op vakantie, thuis.