Houten bloembak

Een houten bloembak maakt je tuin compleet

Een houten bloembak is echt een aanvulling op je tuin. Want met een houten bloembak creëer je een apart tuintje in je tuin. Doordat een houten bloembak vaak wat groter is dan de gemiddelde bloempot, kun je er heel veel kanten mee op. En het mooiste: je hoeft het hout van deze bloembak niet eens te bewerken. Het is er voor gemaakt om jarenlang jouw planten op een mooie manier te presenteren. Natuurlijk kun je de houten bloembak schilderen, maar hou er rekening mee, dat dat klusje iedere paar jaar weer terug komt.

Een houten bloembak om te voorkomen dat planten gaan woekeren

We zijn allemaal wég van klimop en aanverwante klimplanten. Het is alleen jammer dat de wortels van deze planten zich overal waar maar een plekje is willen hechten. Wanneer je een houten bloembak met een trellis neer zet in je tuin, bijvoorbeeld als terrasafscheiding, dan kun je daar prima zo’n flinke klimmer in laten groeien. Want met een paar knippen van de snoeischaar is dan alles weer netjes. Dat kun je wel vergeten als je deze planten in de volle grond zet. Dan woekeren ze in no time je hele tuin vol en als je niet oppast beginnen ze aan je gevel!
Houten bloembak

Een houten bloembak als kruidentuintje

Verse kruiden raken steeds meer ingeburgerd in Nederland. Dus geen muffe potjes meer in de kast, maar juist verse kruiden uit eigen tuin. Heerlijk! Wanneer je deze kruiden plant in een houten bloembak, hou je goed overzicht van welke kruiden je nog hebt. Ook kun je goed zien welke kruiden je opnieuw moet planten of zaaien. Je kunt er zelfs voor kiezen om de bloembak te schilderen met krijtverf. Zo kun je precies op de bloembak zetten wat er in zit. Hartstikke handig dus, en nog gezond ook!

Ook tomaatjes en aardbeien gedijen prima in een houten bloembak

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan eten uit de eigen tuin. Wanneer je wat aardbeienplanten in een houten bloembak zet, ziet dat er niet alleen lekker uit. Je kunt heerlijk smikkelen van je eigengekweekte aardbeien. Dit is ook een leuk idee voor de (klein) kinderen. Wanneer je de bloembak op wieltjes zet, kun je ervoor zorgen dat de zomerkoninkjes alle zon meepakken die ze nodig hebben om mooi glanzend rood en smakelijk te worden. Daarbij zijn de bloemetjes van de bloesem en de blaadjes ook nog eens erg decoratief. Vergeet niet om ze voldoende water te geven.