vrijstaand bad

Heerlijk: een vrijstaand bad!

Als je denkt aan luxe, waar denk je dan aan? Aan rijke buffetten, privé vliegtuigen, of schaars geklede fitnessmodellen, vrijstaande baden? Ik zoek mijn luxe zelf namelijk wat dichter bij huis met een simpel vrijstaand bad. Er is voor mij niets lekkerder dan dat. Na een lange dag werken thuis komen en in mijn vrijstaand bad springen is zeer waarschijnlijk een van de beste dingen die er zijn in het leven. Ben je zelf al een tijdje op zoek naar een eigen vrijstaand bad? Dan heb ik goed nieuws voor je! In dit blog lees je er namelijk van alles over.

Luxe vrijstaande baden

De luxe die het vrijstaande bad heet gaat al jaren terug, naar de tijd waarin we als diersoort pas net leerde wat hygiëne was: de tijd van de Romeinen. Het vrijstaande bad was eigenlijk vooral voor generaals, officiers en rijke zakenlui, maar al snel verspreidde de te trend van het vrijstaande bad zich door het hele rijk. De Romeinen vonden namelijk dat deze luxe voor iedereen beschikbaar moest zijn. Dat was echter (helaas) niet mogelijk, daarom kwamen de badhuizen in steeds meer gebieden. Zo kon iedereen lekker badderen! Vandaag, in 2018, zien we dat vrijstaande baden nog altijd een heerlijke luxe zijn. Wat is dat toch met ontspannen in warm water?

Baden op pootjes

Baden op pootjes zijn waarschijnlijk wel het meest bekende voorbeeld van het vrijstaande bad, dit is tenslotte wat we vaak tegenkomen. Vandaag de dag zijn er echter heel veel soorten baden die losstaan, dus is er voor iedereen wel iets. De baden op pootjes die de Romeinen hadden lijken eigenlijk nog steeds erg veel op de baden die wij vandaag de dag nog gebruiken. Toen al hadden ze het geniale idee om bijvoorbeeld de afvoer en andere belangrijke onderdelen toe te voegen aan de baden. De mooiste vrijstaande baden worden ook vandaag nog uit één stuk materiaal opgebouwd, al zie je dat wel steeds minder vanwege synthetische materialen zoals kunststoffen.

De beste baden

De beste baden (en sowieso het beste sanitair) vind je tegenwoordig bij Soak. Dit Engelse sanitair bedrijf is tegenwoordig ook in Nederland te vinden en ze hebben echt van alles. In de webshop kun je naar hartenlust alle sanitair bij elkaar kopen die je maar kan willen. Zo wordt het inrichten van een badkamer wel erg makkelijk! Daarom haal ik tegenwoordig al mijn sanitair bij Soak.