sierbestrating

Sierbestrating: leven en wonen op niveau

Sierbestrating. Nog niet zo heel lang geleden had men daar nog nooit van gehoord. In je tuin had je drie opties. Je legde wat gras neer, je vulde je tuin met plantjes of je legde tegels neer. Die tegels waren hetzelfde als die van de stoep voor je huis. Er was weinig variatie en elke tuin had dus zo’n beetje dezelfde uitstraling. Die tijd is voorgoed verdwenen. Sierbestrating geeft je nu de mogelijkheid om je tuin naar je eigen individuele smaak in te richten. Sierbestrating kent vele variaties en maken van je tuin een extra kamer. Jij hoeft alleen nog maar na te denken over stijl en vorm.

Sierbestrating maakt je tuin af

Tegenwoordig draait ook de inrichting van je tuin om jouw individuele smaak. Sierbestrating geeft je de mogelijkheid je eigen ontwerp te maken, maar ook om je huiskamer te laten doorlopen in je tuin. Het zorgt voor stijl, maar zodoende ook voor een ruimer woonoppervlak, vooral in de zomer natuurlijk. Eigenlijk is een tuin zonder sierbestrating inmiddels ondenkbaar. Dit maakt je tuin helemaal af. De keuze in materiaal is erg groot. Dus is het ook wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten.

Verschillende materialen

Belangrijk is de keuze van het materiaal. Sierbestrating kan uit zeer divers materiaal bestaan en dat zegt vaak wat over de kwaliteit en duurzaamheid. Zo kun je bijvoorbeeld tegels vinden die gemaakt zijn van keramiek, beton, natuursteen en klinkers. Het feit dat er zoveel verschillende materialen gebruikt worden, maakt sierbestrating toegankelijk voor elke beurs. Dus ook als je een beperkt budget hebt, kun je je tuin eenvoudig verfraaien.

Denk aan het weer

Het is misschien een inkoppertje, maar houdt ook rekening met het weer als je de tuin gaat aanleggen. In een donkere, vochtige hoek ontstaan gauw mossen. Maar dat niet alleen. Het weer, de ligging van je tuin en de hoeken in de tuin waar misschien hoge schuttingen staan, zijn ook van invloed op bijvoorbeeld de kleur die je kiest. Kies je bijvoorbeeld voor donkere sierbestrating in een al donkere hoek, dan begrijp je dat die hoek dus donker blijft. Sierbestrating geeft je de gelegenheid met licht en donker te spelen.

Afwisseling

Tenslotte is ook de afwisseling in kleur, maar ook in patronen belangrijk om van je tuin iets unieks te maken. Houdt hierbij ook rekening met de inrichting van je huis. Is de tuin een verlengde van je huis dan wil je daar misschien dezelfde sfeer creëren. Of juist heel iets anders. Veel patronen geven drukte en afwisseling, één patroon brengt rust. Het is maar net waar je van houdt. Duidelijk is in ieder geval dat je met sierbestrating heel veel kanten op kunt.