Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen voor een luxer leven

Weet je wat er pas echt voor zorgt dat jij excellent kunt leven en wonen? Kunststof kozijnen. Er zit een groot aantal voordelen verbonden aan het nemen van kunststof kozijnen. Zeker als je je kunststof kozijnen plaatst in een mooie nieuwe dakkapel. In deze blog zal ik uitweiden wat nu precies de voordelen zijn en waarom het tijd wordt om over te stappen.

Geen plastic uitstraling tegenwoordig

Vroeger was het bekend dat als je kunststof kozijnen zag, je gelijk het verschil kon zien met houten kozijnen. Ze hadden namelijk ooit een plastic uitstraling, glanzend en lelijk. Echter is dat tegenwoordig anders. Kunststof kozijnen worden nu geplaatst in een bepaald ophangsysteem dat er voor zorgt dat het net hout lijkt. Dit heet een WoodLine verbinding. Een expert zou pas op 1 meter afstand het verschil kunnen zien. Dus voor het blote oog van de reguliere mens is er al helemaal geen verschil.

Wat zijn dan de voordelen van kunststof kozijnen?

Je had namelijk misschien niet eens gedacht aan kunststof kozijnen. Geen zorgen, dat heeft iedereen. Het is namelijk nog steeds geen algemeen goed, behalve op kantoren. Echter is het voor je huis ook aan te raden. Zoals hierboven gezegd, kan het kunststof zo gemaakt worden dat het net hout lijkt. Echter is het geen hout, want aan hout zijn een aantal nadelen verbonden. Zo kan hout gaan rotten, en heeft hout het zwaar onder bepaalde weersomstandigheden zoals veel kou en wind. Kunststof kozijnen zijn weerbarstiger en kunnen wel tegen een stootje. Ze zijn onderhoudsarm en verfvast. Wat bedoel ik met verfvast? Je kunt ze in allerlei gekke kleurtjes nemen, en je hoeft je geen zorgen te maken over het opnieuw verven. Stel je kleurt ze in een gekke zalm kleur en je beseft dat je die kleur nergens meer gaat vinden (worst case). Daar hoef je bij kunststof kozijnen niet eens meer over na te denken, want het behoudt gewoon de kleur.

Het houdt alles buiten

Dit voordeel vind ik zelf zo belangrijk, dat ik het een aparte alinea geef. Kunststof kozijnen zijn geluidsdicht, hittedicht, en natuurlijk waterdicht. Ze zijn extra isolerend, en het verschil is echt enorm met hout. Neem er dubbel glas in, en je stookt nooit meer voor de mussen. Door de nauwe, strakke aansluiting laten ze ook absoluut geen geluid of lucht door. Op deze manier is de keuze heel makkelijk gemaakt tussen hout en kunststof. Met kunststof kun je toch echt meer excellent leven en wonen.