Laminaat

Laminaat: voor ieder wat wils

Wanneer je aan laminaat denkt, heb je vast nog het oude idee in je hoofd: “lelijk, glimmend, goedkoop alternatief voor parket”. Maar dat heb je dus verkeerd gedacht. Laminaat is tegenwoordig hartstikke mooi en in veel variëteiten verkrijgbaar. Of je nu gaat voor klassiek donker, of hypermodern wit of betonlook, alles kan tegenwoordig. Je hebt zelfs laminaat met een vellingrand. Zo wek je de illusie van parket, maar dan met de sterke, harde toplaag van laminaat. Heel handig in een huis waar écht geleefd wordt. Waar kinderen in huis willen rolschaatsen en waar de honden enthousiast naar je toe komen als je weer thuis komt.
Laminaat

Een mooie, sterke vloer dankzij laminaat

Waar je ook van houdt, met laminaat komt het altijd goed. Want deze vloeren zijn in zoveel verschillende designs te verkrijgen, je vindt altijd jouw smaak. Pas je je meubels aan aan je vloer of pas je je vloer aan aan je meubels? Alles kan met een goede laminaatvloer. Je kunt kiezen voor kleur of juist voor neutraal. Voor een strakke vloer of juist voor een vloer met een vellingrand. Ook kun je zelfs vloeren vinden met voelbare noesten en houtnerven. Het ziet er dan uit alsof je een echte parketvloer hebt liggen. Maar deze vloeren veel harder en zullen dus minder snel beschadigen.

Nog een voordeel van laminaat: je legt het zelf!

Voor het leggen van vinyl, PVC, tapijt, parket en marmoleum moet je echt geoefend zijn, een cursus om die materialen goed te kunnen leggen is niet overbodig. Bij laminaat is dat anders. Iedereen met ongeveer twee rechter handen en een beetje ruimtelijk inzicht kan laminaatvloeren leggen. Wil je je goed voorbereiden, dan kijk je online even een filmpje. Of je vraagt natuurlijk hulp van iemand die al eerder een laminaatvloer heeft gelegd. Het zit ‘m vooral in het juiste gereedschap. Een goede decoupeerzaag en een hamer en stootblok kunnen je flink op weg helpen.

Ook laminaat bestel je online

Wanneer je een nieuwe vloer gaat uitzoeken, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Want er wordt zoveel aangeboden! Heb je eenmaal gekozen voor laminaat, dan hoef je de deur niet meer uit. Je kunt deze vloeren namelijk prima online bestellen. Let wel: meten is weten. Zorg dat je het te “bevloeren” oppervlak heel goed opmeet, zo weet je zeker dat je je complete vloer in één keer kunt leggen en dat de kleurnummers kloppen.