CV-ketel vervangen

Excellent wonen ongeacht weer of wind

Je verwacht het misschien niet van mij, maar vroeger heb ik een tijdje in een bijzonder huis gewoond. Het is een beetje lastig uit te leggen. Zo stond het officieel genoteerd als een ‘noodwoning’. In de realiteit was het echter minder dramatisch als de naam suggereert. Het was een soort grote loods of container van buiten en een gewone woning van binnen. Samen met mijn vriend heb ik daar heerlijk gewoond. Er was echter één klein nadeel: de tocht, het vocht en de kou in de winter. In de zomer was het daarentegen weer onuitstaanbaar heet. De locatie was echter wel excellent. Toch geef ik de voorkeur aan mijn huidige woning: een gewoon simpel rijtjeshuis dat ik met mijn vriend heb opgeknapt.

Strippen, vervangen en vernieuwen

Zoals je wel kunt begrijpen stonden we na 2 jaar in de ‘noodwoning’ te popelen om in een gewoon huis te wonen. Met een beetje mazzel konden we een knap rijtjeshuis kopen. Het enige punt: er moest een hoop gedaan worden voordat je daar excellent kon wonen. Gelukkig waren zowel mijn vriend als ik daar niet bang voor. Juist omdat er het een en ander gedaan moest worden, konden we namelijk het huis zo perfect mogelijk maken voor onszelf. Dus de eerste paar maanden zijn we druk bezig geweest met het strippen van de woning, het vervangen van belangrijke apparatuur en spullen, en het vernieuwen van de algehele uitstraling!

Heerlijke warme badkamer

Zo wilden wij allebei heel graag vloerverwarming in de badkamer. Niets is zo naar als een ijzige vloer wanneer je nog aan het wakker worden bent. Om vloerverwarming te leggen in de badkamer, hebben we het een en ander met de ketel moeten fiksen. Zo hebben we wat leidingen omgelegd en moesten we uiteindelijk ook de CV-ketel vervangen. Het vervangen van de CV-ketel hebben we eigenlijk als enige klus uitbesteedt aan een expert. De rest hebben we op eigen kracht gerealiseerd. Nu realiseer ik me telkens hoe excellent ik woon als ik in de badkamer sta en de heerlijke warmte voel.

Onherkenbaar huis geworden

Natuurlijk hebben we nog veel meer aangepast, vernieuwd of vervangen. Ik zal je echter niet vervelen met al die details. Wel wil ik nog even benadrukken wat voor grote transformatie het uiteindelijk was. Ik denk niet dat je de woning zou herkennen als je er in het verleden bent geweest of misschien zelfs hebt gewoond. Over het algemeen heeft de algehele woning eigenlijk gewoon een update gehad. Hierdoor wonen mijn vriend en ik echt excellent ongeacht weer of wind in het huis dat echt van ons is.